بنگاه‌های اقتصادی در عطش نقدینگی به احتضار افتاده اند

مناقبی با انتقاد از سیاست های پولی و مالی دولت گفت: بنگاه های اقتصادی در عطش نقدینگی به احتضار افتاده اند و با این اوصاف، بازهم درهای تسهیلات بانکی به سوی فعالان اقتصادی شناسنامه دار بسته است

علیرضا مناقبی، رئیس مجمع واردات با اشاره به ناپایدار بودن وضعیت بنگاه های اقتصادی تصریح کرد: اشتغالزایی، تبدیل به یک چالش و معضل جدی برای اقتصاد ایران شده و عمده دلیل آن نیز به این موضوع باز می گردد که تغییرات متوالی در سیاست ها و بخشنامه ها، وضعیت بنگاه های اقتصادی را ناپایدار ساخته است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد ناپایدار، توقع  ایجاد شغل پایدار و مولد نباید داشت و همین که اقتصاد بتواند میزان اشتغالزایی قبلی خود را حفظ کند، کار بزرگی انجام داده است.

مناقبی با اشاره به ظرفیت تجارت خارجی برای اشتغال زایی اضافه کرد: تولید و تجارت، زمانی می تواند به دنبال توسعه و ایجاد شغل جدید باشد که مبتنی بر تحلیل داده های تجاری و اقتصادی و اتخاذ تصمیمات دقیق و هوشمند صورت گیرد و این موضوع در رابطه با تجارت خارجی نیز صادق است ولی در شرایط فعلی، وضعیت به گونه ای است که به نظر می رسد تجارت خارجی فاقد یک نقشه راه منسجم و پایدار است.

رئیس مجمع واردات تصریح کرد: دولت های مختلف مدعی هستند که در فرایند اشتغالزایی، کارهای بزرگی انجام داده اند، شاید این ادعا درست باشد ولی در شرایطی که شاهد افول بنگاه های اقتصادی بخش خصوصی هستیم، سوال اینجا است که این شغل ها در کجا شکل گرفته شده است؟

به گفته مناقبی، آنچه که در حوزه تجارت خارجی مشاهده می شود، نشان دهنده این واقعیت است که بنگاه های فعال، انگیزه چندانی برای اجرای پروژه های توسعه ای ندارند و این به معنای آن است که شغل جدیدی در این حوزه ایجاد نشده است. و طبیعی است که در این شرایط افراد ممکن است جذب فعالیت های واسطه گرایانه، غیر مولد و حتی مخالف سیاست های کلان اقتصادی کشور شوند.

وی عدم سرمایه گذاری در توسعه بخش خصوصی را یکی از ریشه های قاچاق، عنوان کرد و افزود: وقتی بخش خصوصی توسعه پیدا نکند و نتواند پاسخگوی تقاضای افراد برای یافتن شغل و تامین معیشت باشد، خواه ناخواه اقتصاد خرد مسیر خود را به سمت فعالیت های غیر رسمی و غیرقانونی منحرف می کند.

رئیس مجمع واردات با انتقاد از سیاست های پولی و مالی ادامه داد: بنگاه های اقتصادی در عطش نقدینگی به احتضار افتاده اند و با این اوصاف، بازهم درهای تسهیلات بانکی به سوی فعالان اقتصادی شناسنامه دار بسته است و در این شرایط چطور از بخش خصوصی توقع می رود که بتواند ظرفیت های خود را برای اشتغال زایی بارور سازد.

مناقبی خواستار ثبات مبتنی بر دور اندیشی در بخشنامه ها و آیین نامه های ابلاغی شد و تاکید کرد: از یک سو انرژی و سرمایه تجار تحت تاثیر تصمیمات ناگهانی و غافلگیرکننده، هدر می رود و از سوی دیگر جوانان ایرانی به دنبال فرصت های شغلی هستند. به نظر می رسد مانع بزرگی اجازه همسو شدن انرژی ها را در بخش اشتغالزایی نمی دهد. اگر اجازه دهند توان بخش خصوصی، به معنای واقعی فعال شود و از اسارت بروکراسی کند اداری و مقررات زائد رهایی پیدا کند، قطعا بخش قابل توجهی از جوانان جذب تجارت خارجی می شوند.

رئیس مجمع واردات در پایان تصریح کرد: دولت اگر به معنای واقعی به دنبال شغل آفرینی در کشور است، برای شتاب بخشی به فعالیت های  اشتغالزایی باید شجاعت به خرج داده و در یک حرکت فراگیر و منسجم، کلیه مقررات زائد و دست و پا گیر را شناسایی و حذف کند.

 

منبع: تسنیم

کد خبر 23288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 14 =